dare2wear - extrém hajtuning

Mennyi kell nekem?

Természetes szerkezetű rasztából 50-70 tincs ideális, ehhez a jobb eloszlás miatt az egyszálas típus ajánlott. Sima szerkezetű rasztából 100 tincs az ideális mennyiség, de előfordulhat, hogy 80 is elég. Ehhez a dupla szálas megoldás a legjobb.

Ha alányírt séród van, akkor kevesebb kell, igen. Vékony szálú hajhoz a természetes típust ajánlom, mivel ez sokkal könnyebb és kényelmesebb.

Mennyire tartós?

Befont rasztákkal a hajad gyorsabban nő, egy-másfél hónapig néz ki jól, ezután kell kivenni. Utána a hajadat legalább egy hétig pihentetni kell.

A rasztákat akár 10 (!) alkalommal is felhasználhatod, tehát ez nem egy egyszeri frizura. Ha már nem olyan patent, mint újkorában, akkor hozd el, megjavítom.

Nagyon lehúzza a fejem? Milyen nehéz?

Nem igazán, tehát nem nagyon lehet érezni a súlyát. Vizesen viszont elég nehéz, szóval kerüld az esőt, strandot, csőtörést...

Bemászhatok vele a tengerbe/Balatonba/Dunába?

Bemászhatsz, de nagyon nem ajánlom, lásd az előző kérdést. A Balcsi amúgy is tele van döglött halakkal.

Moshatok hajat, amíg viselem?

Moshatol. Sőt. Ajánlott hetente egyszer, mert ha elhanyagolod, egy idő után elkezd rasztásodni a hajad töve. Szárítani szabad, csak hosszabb ideig fog tartani, és nem elsősorban a raszták, hanem a befont eredeti hajad miatt.

Mit tegyek, ha viszket?

Ez az első pár napban még normális. Ha továbbra sem szűnik meg, akkor a teafaolajas vagy mentolos sampon csodákra képes.

Piros pontok jelentek meg a nyakamon/halántékomnál. Allergiás vagyok?

Nem, viszont a copfodat ezentúl ne húzd olyan szorosra. A pontokat az irritáció okozza. Amint ez megszűnik, elmúlnak. Sokat segít, ha a rasztákat otthon kiengedve hordod, valamint ha az irritált felületet estére bekened bőrápoló krémmel.

Befesthetem?

Nem. Gondold át előre, ha funky fasza színeket szeretnél.

Ha esetleg olyan színre vágysz, amit a palettán nem találsz, írj egy emailt és megoldjuk. Itt csak a népszerűbb színek kaptak helyet, ezeken kívül még sok másból tudok rendelni, felár nélkül.

Árt a hajamnak?

A szépségért meg kell szenvedni. A hajad kihullani ugyan nem fog, de a tartása meggyengülhet.

Amikor kifonod a hajad, akkor egyszerre nyakadba szakad az összes hajszál, ami az 1 hónap alatt (egyébként természetes módon) kihullott, csak nem tudott kiszabadulni. Ettől nem kell megijedni. Természetesen nem kell utána levágni a hajadat.

Túl rövid a hajam? Vagy talán túl hosszú?

Ha a hajad legalább 5, de legfeljebb 45 centiméter hosszú, akkor standard áron tudunk bele rasztákat fonni.

Ha 45 centinél hosszabb a hajad, akkor vagy rövidebbre kell vágatnod, vagy egy különleges - de drágább és lassabb - módszerrel tudjuk befonni a rasztákat.

Megegyem az egész pizzát?

Ne! Add nekem a feléééét! De csak ha vegi. Vagy halas.